måndag 7 juni 2021

Recension av en reading: " " Red Speedo"/ Författare: Lucas Hnath/ Framförd av skådespelare på: Playhouse Teater i Stockholm måndagen 210607/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har varit på en mycket intressant reading på: Playhouse Teater i Stockholm, måndagen: 210607 som heter: " Red Speedo/, författare: Lucas Hnath, här framförd på engelska av fyra stycken skådesoelare. 

I rollerna ingick följande personers skådespelarnamn:

Lydia, föredetta flickvän samt  knarklangare åt Ray

Ray, knarkmissbrukare samt professionell simmare med drömmar om att delta för USA:s räkning i sommarolympiaderna

Peter, Rays något träaktiga och " duktiga" samt högt utbildade till advokat storebror som vägrar köpa knark åt brodern Ray då Ray anser att han utan knark i kroppen inte kommer att kunna klara att vinna de Olympiska sommarspelen i simning. Detta då han endast utan knark i kroppen tidigare endast kom på  fjärde,  eller max på  femte  plats. 

Caoch, tränaren. Som först vill putta Ray från simlaget som ska till de Olympiska sommarspelen på grund av att han varit dopad. Men som sedan ändrar sig. Då en annan lagkamrat till Ray påstår att det är han som varit den skyldiga till att ha varit dopad. 

Jag tycker att denna reading var framförd på ett mycket fint, och känslosamt sätt med stor respekt mot den stackars misslyckade lillebrodern Ray som endast drömde om att bli som, " all andra"; med bil, hus, hud, fru och barn och en rad misslyckade jobb". 

Jag tyckte att alla de fyra skådespelarna gjorde alldeles otroligt fantastiska insatser i föreställningen. Och det jag personligen tycker så mycket om med just readings är att det blir som att se en helt vanlig föreställning för man lever sig så helt in i handlingen. 

Och detta fastän skådespelarna mest sitter ned och läser pjäsen för oss i publiken. 

Därför vill jag varmt rekommendera alla att gå på Playhouse Teaters readings även i fortsättningen! Man kan även donera en valfri summa om jag förstod det rätt för " reading- gruppen" på Playhouse Teater i Stockholm. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar