fredag 25 juni 2021

Tv- serie recension från Netflix: " Katla", avsnitt 1/Skapare: Baltasar Komàkur/ Recension skriven av: Marika Frykholm

Jag har sett det mycket spännande första avsnittet av den nya Netflix serien: " Katla" som utspelar sig till hälften vid vulkanen Katla och dess mycket långa utbrott, samt även i Uppsala i Sverige. Skaparen av denna nya Netflix serie: " Katla" är:  Baltasar Komàkur. 

En kvinna, helt täckt i vulkanens aska, blir sedd vandrande omkring på lavan vid vulkanen Katlas fot på Island. Hon påstår sig heta Gunhild och vara anställd på hotellet i den lilla staden Vik på Island. Men det konstiga är att ägarinnan hittar i hotellets logga en personal från hotellet då hennes mor levde och drev hotellet i den lilla staden Vik som även hon hette Gunhild. Men det var för 20 år sedan.

Samtidigt i Uppsala i Sverige påstår sig en annan kvinna också ha samma son och även hon heta Gunhild. 

Det som trailer rösten frågar sig på trailern om denna nya, mycket spännande Netflix serie är: " Kan folksagorna vara sanna" ? " Och kan folksagorna fortsätter trailer rösten att fråga sig: Kan den isländska folktron möjligen ha ett uns av vetenskap i sig"?

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna nya, mycket spännande Netflix serie, " Katla"  av skaparen: Baltasar Komàkur, på grund av av det spännande hopkoket av folktro, och ett modernt samhälle, med en salig blandning av vetenskap! 

I avsnitt två förstår den unga vetenskapskvinnan att det antagligen hennes försvunna syster Åsa som har kommit tillbaka. " Man förstår att något pågår som inte vetenskapen kan förklara", citat från avsnitt 2 av:Netflixen " Katla". En av vetenskapsmännen förklarar att där finns en kvinna som sägs: "Kunna prata med alverna". Citat från Netflix- serien: " Katla". 

Den nya Netflix serien: " Katla" finns i skrivande stund att se på Netflix. Detta är skrivet på midsommarafton 2021.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar