måndag 7 juni 2021

Romanrecension: " ingen kommer att tro dig"/ Författarinna: Anna Kölen/ Artikelrecension hämtad från: Svenska dagbladets kulturdel måndagen 210607 skriven av: Jenny Aschenbrenner/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har läst en mycket intressant recension av dramaturgen på Dramaten Anna Kölens debutroman: " Ingen kommer att tro dig", recenscent: Jenny Aschenbrenner; ur: Svenska dagbladets kulturdel/ måndagen 210607. 

" Ingen kommer att tro dig", Anna Kölens debutroman, handlar både såväl om en våldtäcktshistoria, likaväl som om en kärlekshistoria. Enligt Jenny Aschenbrenner så handlar romanen om den unga Daphne som kommer till Stockholm och som jobbar på en bar och samtidigt läser litteraturvetenskap. Daphne älskar att läsa. Men bakom sig har hon en fruktansvärd våldtäckshistoria med en kändis. Daphne försöker återvinna sin tro på kärleken. Samtidigt som det enligt Jenny Aschenbrenner blir något av en klassresa.

Jag som läser denna recension av Jenny Aschenbrenner blir mycket sugen på att läsa Anna Kölens debutroman: "Ingen kommer att tro dig". Detta på grund av det gripande människoödet och klassresan som Jenny Aschenbrenner beskriver i sin recension. 

Sagt om författarinnan, Anna Kölen: 

Hämtat från Svenska dagbladets kulturdel måndagen 210607:

" Anna Kölen är född och uppvuxen i Arvika men bor nu i Stockholm där hon arbetar som dramaturg på Dramaten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar