söndag 29 november 2020

Barn- tv serieL " Arkeologens dotter- en märklig resa"/ Avsnitt 1/ Recension av: Marika Frykholm

 Jag har sett det första avsnittet av UR:s barn- tv serie: " Arkeologens dotter- en märklig resa".

" Arkeologens dotter- en märklig resa", avsnitt 1 handlar om hur Nim som är 16 år och studerar musik i en stor stad blir alltmer orolig på grund av att hon inte har lyckats få tag i sin mamma på flera veckor.

Nims mamma är arkeolog till yrket och för närvarande verksam vid en utgrävning. 

Nim åker i detta avsnitt till sin mammas utgrävning och frågar först sin mammas professor och sedan sin mammas assistent, den trogne Fridolin om dom kan ha en aning om var Nims mamma befiinner sig.

Fridolin svarar att han inte har träffat Nims mamma på flera dagar och att en utgrävningsplats inte är något för en 8- åring. Nim blir stött i kanten och sticker iväg ensam till utgrävningsplatsen.

Efter att ha läst sin mammas minst sagt märkliga dagboksanteckningar där mamman inte vill avslöja sina fantastiska planer inför nästa dag på utgrävingsplatsen rusar Nim iväg dit och packar en ryggsäck och mammans anteckningsbok att ha med sig.

Nim får tag i ett fantastiskt halsband som har en märklig förmåga: Halsbandet slungar nämligen iväg både Nim och mammans assistent Fridolin som har följt efter Nim till utgrävningsplatsen enligt historiebeskrivningen flera tiotusentals år tillbaka i tiden". 

Jag tycker att UR:s barn- tv serie: " Arkeologens dotter", avsnitt 1 är en alldeles otroligt fantasieggande

och mycket spännande skildring om tonåringen Nims sökande efter hennes försvunna mamma, arkeologen. Jag vill varmt rekommendera alla att se UR:s barn- tv serie: " Arkeologens dotter"! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar