lördag 14 november 2020

Den svenska tv- serien: " Sommaren -85"/ Recension av: Marika Frykholm

 Jag har sett det första avsnittet av den svenska tv- serien: " Sommaren -85".

I det första avsnittet av: " Sommaren- 85", kämpar den ensamstående mamman Åsa Westerlund som jobbar på ett mentalsjukhus i Braxinge för att hennes dotter tillsammans med hennes bästa kompis ska få åka på språkresa till England.

Men Åsa Westerlund har en mor som ständigt lägger sig i både ekonomiskt och vad gäller dottern Åsas kärleksliv. 

Då modern tvingar ut Åsa Westerlund på en dejt med sin dotters ensamstående gymnastiklärare får Åsa nog. Men dotterns gymnastiklärare visar sig vara en riktigt bra kompis. Som dessutom säger att han är bög. Till Åsa Westerlunds stora förtjusning.

Mindre förtjust blir Åsa Westerlund i Braxinges mentalsjukhus nye och i totalt avsaknad av all empati för Åsa Westerlunds, chef. Då Åsa Westerlund ber sin chef om att få ta några flera extrapass håller den nye chefen stenhårt på sjukhusets regler för sina anställda och är totalt oförstående för Åsas hela livsstiutation. 

Jag tycker att den svenska tv-serien: " Sommaren -85" är en härlig serie, full av rå humor, och intressanta människoskildringar av hur livet i detta småstadssamhälle kan te sig för människorna som lever sina vardagliga liv och som där kämpar för en bra framtid åt dom själva och deras familjer. 

Jag vil varmt rekommendera alla att se: " Sommaren- 85"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar