tisdag 17 november 2020

En reading från Teater Playhouse i Stockholm tisdagen den 17/ 11 2020/ Pullizervinnaren: " Cost of Living", skriven av: Martyna Majok/ Recension av: Marika Frykholm

 Jag har lyssnat till en reading som var livesänd från Teater Playhouse i Stockholm. Den var livesänd tisdagen den 17// 11 2020.

Readingen var Pullizer vinnar pjäsen: " Cost of Living", skriven av: Martyna Majok. 

" Cost of Living" handlar om 4 stycken personer som helt oberoende av varandra på sätt och vis inte har het olika livsöden.

Det ena paret är: Jess, en ung föredetta college student som nu jobbar heltid på olika barer i staden i Amerika där hon bor. Jess söker ett timjobb som personlig assistent hos den förmögne, och vackre rullstolsburne doktoranden John. 

Den rullstolsburne John som aldrig tidigare på egen hand har anställt en personlig assistent ställer sig först tveksam men Jess lyckas med hela sin personlighet, utstrålning och charm övertyga den förmögne, rullstolsurne John att anställa henne som personlig assistent.

Jag som skriver detta har själv en funktionsnedsättning och har hört om 2 fd jobbar rullstolsburna deltagare kompisar från en tidigare daglig verksamhet som jag var deltagare på som själva hade ett personligt assistent företag och som tillsammans med sina föräldrar drev och anställde sina personliga assistenter utan någon personlig assistent firma i bakgrunden. Smart, tycker jag!

Där är även lastbilschauaffören John som försöker lappa ihop sitt äktenskap med sin nu totalförlamade föredetta hsutru som även hon är rullstolsburen. Eddie gör sitt bästa för att hans föredetta hustru ska vilja anställa honom som personlig assistent. 

Mot slutet av readingen av:" Cost of Living", skriven av:  Martyna Majok, möts lastbilschauffören och numera hemlösa Jess då Eddie passerar Jess sovandes i en bil inärheten av den bar han själv just har lämnat då den kvinna han skulle ha träffat aldrig dök upp. Eddie erbjuder Jess att dela hans lägenhet med honom. Så att Jess ska slippa bli ihjälgasad i sin bil. 

Jag tycker att Pullizer vinnar pjäsen: " Cost of Living", skriven av: Martyna Majok, här spelad på Playhouse teater i Stockholm var en oerhört dramatisk,  fängslande, framställning  av denna pjäs. Samtidigt som man på samma gång blev mycket starkt känslomässigt berörd.  Jag vill tacka de fyra fantastiska skådespelarna som ikväll den 17 / 11 2020 framförde denna reading av Martyna Majoks pjjäs: " Cost of Living",  på Playhouse teater i Stockholm!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar