söndag 22 november 2020

Fakultet X: " Vad vet vi egentligen idag om det Gamla Uppsala"? Föredrag och samtal med vetenskapsjournalisten, och författaren: Maja Hagerman, hedersdoktor vid Uppsala Universitet & Arkeologen och utgrävningsansvarige vid Uppsala universitet: John Ljungquist/ Recension av: Marika Frykholm

 Jag har lyssnat till den liveinspelade föreläsningen om: " Vad vet vi egentligen om det Gamla Uppsala idag"? Från Fakultet X. Del 2. " Sveriges största utgrävning längs den nya E4: an. Denna liveinspelade föreläsning finns att hitta på: Youtoube.

Medverkande i denna liveinspelade föreläsning var: 

Moderator och initiativtagare, Jan- Olov Johansson

Maja Hagerman: Vetenskapsjournalist och författare samt hedersdoktor vid Uppsala universitet.

Samt även: John Ljunquist: Arkeolog och utgrävningsansvarig vid Uppsala universitet.

Jag tycker att denna liveinspelade föreläsning om fynd, och utgrävningar vid det Gamla Uppsala av idag var en oerhört spännande, och en mycket intressant föreläsning där man får lära sig en massa om hur som det står om programmet, forntida Uppsalabor framlevde sina liv. Och vilka spännande fynd man fann i deras gravar. Som till exempel en grav med ett skelett som man inte är  helt säker men man tror sig veta var skelettet av en kvinna. Som man inte säkert kunde veta om det var resterna som blev funna av en liten prins vid hennes sida. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna liveinspelade arkeologiska föreläsning från Fakultet X med titeln: " Vad vet vi egentligen idag om det Gamla Uppsala"?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar