lördag 14 november 2020

Den engelska tv- serien: " I vår Herres hage"/ Recension av: Marika Frykholm

" All Creatures Bright and Beutiful
All  Creatures Great and Small
All Things Wise and Wonderful
The Good Lord Made Them All

Jag kommer tyvärr inte ihåg tredje raden i denna vackra dikt. 

Jag har just sett det första avsnittet av den engelska tv- serien: " I Vår Herres hage" baserad på den engelska veterinären Mr. Herriots självbiografiska romaner, med samma titlar som den ovanstående dikten. 

" I Vår Herres hage", handlar om hur den unge och oprövade veterinären Mr. James Herriot åker till Yorkshire för att träffa veterinären Mr. Siegfried Farnon för att gå på intervju som veterinärassistent åt Mr. Siegfried Farnonr.

Efter att först ha blivit hejdlöst berusad av de lokala männen på den lokala puben och efter en serie prövningar så blir Mr. James Herriot till slut anställd som veterinärassistent åt Mr. Siegfried Farnonr i Yorkshire. Det är år 1937. Mr. James Herriots mor tyckte att James Herrito skulle ta anställning i hamnen men han hade en dröm som hans far säger och han vill försöka uppnå den drömmen. 

Jag har alltid tyckt att den engelska tv- serien: " I Vår Herres hage", är en underbart romantisk skildring av livet på den engelska landsbygden i grevskapet Yorkshire där de båda veterinärerna Mr. Siegfried Farnon och hans veterinärassistent Mr. James Herriot bor och arbetar. I det första avsnittet möter Mr. James Herriot även Helen som så småningom kommer att bli hans fru. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se den engelska tv- serien: " I Vår Herres hage" baserad på Mr. Herriots självbiografiska romaner med samma titlar som i dikten ovan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar