tisdag 11 augusti 2020

Tv-dokumentär recension: " Världens historia- Huset Windsor"/ Recension av: Marika Frykholm

 

Jag följer tv- dokumentären: " Världens historia- Huset Windsor", om den engelska monarkins historia, framgångar och motgångar som just nu går på svt.play.

Nu har jag sett om:" Världens historia- Huset Windsor", avsnitt 1. Detta avsnitt handlar om hur kungahusets arvtagare till den engelska kronan, Prins Edward av Wales abdikerade som kung efter att hans far, Kung George hade dött. 

Tronföljaren Kung Edvard gjorde allt det som en nykrönt kung av England inte förväntades att göra. Han struntade i mycket tråkigt pappersarbete. Istället så seglade han runt i Grekland, öppet tillsammans med sin älskarinna, Mrs. Wallice Simpson som redan hade varit skild en gång tidigare. 

Till slut abdikerade kung Edvard för att kunna gifta sig med Mrs. Wallice Simpson.

För det engelska kungahusets del så skydde man skilsmässor som pesten. Man ville följa landets kyrkolag och leva efter den.  

Men då  Kung Edvard  ännu var prins och tronarvinge hade han varit en omåttligt populär och omtyckt prins. Det enda land som han besökte utanför det Brittiska Imperiet var Amerika. Kung Edvard älskade Amerika, och den Amerikanska livsstilen och köpte till och med en ranch där. 

Jag tycker att tv- dokumentären, " Världens historia"- Huset Windsor" är en mycket välgjord dokumentär blandat med fakta om den engelska kungafamiljen samt historiska tillbakablickar från det första Världskriget. Jag vill varmt rekommendera alla att se tv- dokumentären:" Världens historia-  Huset Windsor" på svt. play!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar