söndag 2 januari 2022

Filmrecension: " Nice Work"/ Baserad på den engelska 1900-tals romanen: " Nice Work", / Av den engelske 1900- tals författaren: David Lodge/ Recension skriven av: Marika Frykholm


 Jag har sett en engelsk film som heter: " Nice Work", som är baserad på den engelska 1900- tals romanen: " Nice Work", av den engelske 1900- tals författaren: David Lodge.

Jag måste säga att efter att ha sett avsnitt 1 av denna film så tycker jag att filmen: " Nice Work" är nästan autentisk med romanen. 

I filmen, så väl som i romanen: " Nice Work", av: David Lodge, så möter universitettsvärlden den industriella världen med sina fabriker och hur livet för arbetarna ter sig där.

Huvudpersonen i filmen, så väl som i romanen heter: Dr. Robyn Penrose, en kvinnlig feminist som är doktorand i engelsk litteratur, med särskild inriktning mot den engelska industriromanen som utspelar sig i 1800- talets England med författare som till exempel: Charles Dickens och de 3 sytrarna Bronte: Charlotte, Emily, och Anne Bronte.

Dr. Robyn Penrose har därför en mycket förutfattad mening då hon blir beordrad av sin chef på engelska instutitonen på universiteet i Rummidge i mellersta England där hon undervisar att en dag i månaden besöka fabriken Pringles, där Mr. Wilcox är chef. Dr. Robyn Penrose ska följa efter Mr. Wilcox på hans dagliga arbete runtom på fabriken Pringles.

I det tredje avsnittet av filmen: " Nice Work", baserad på David Lodges roman: med samma titel, så blir dr. Robyn Penrose medbjuden till Dusseldorf av fabrikschefen på Pringles, Mr. Vic Wilcox. De har ett " one- night-- stand" och Vic Wilcox blir häftigt förälskad av dr. Robyn Penrose, som i sin tur inte är lika övertygad. Dr. Robyn Penroeses ordinarie pojkvän, Charles, har träffat dr. Robyn Penroses bror Basils flickvän, Debbie som arbetar på en bank i London. Charles som även han är doktorand i engelsk litteratur, blev helt förhäxad i hur mycket pengar som Debbie tjänade på sitt bankjobb så han bestämde sig för att skriva en artikel om Debbies bankjobb och valde att följa med två gånger till Debbies jobb på hennes ban i London. 

Jag tycker att filmen: " Nice Work", av: David Lodge var mycket sevärd. Detta på grund av de troväidga skådespelarna.

Jag vill varmt rekommendera alla att se filmen: " Nice Work," baserad på romanen med samma titel, av David Lodge! I skrivande stund kan man se första delen av denna film på internet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar