torsdag 7 maj 2020

Novellrecension: " The Case of the Discontented Soldier"=, The Complete Parker Pyne Private Eye= Komplleta Parker Pyne, privatdetektiv, : " Fallet med den missnöjda soldaten, ", av den engelska deckardrottningen: Agatha Christie/ Novellrecension av: Marika Frykholm


Jag har läst en novell som är en del av en novellsamling av den engelska deckardrottningen  Agatha Christie som heter: " The Case of the Discontented Soldier,/ The complete Parker Pyne Private Eye= Tteln på novellen är fritt översatt av mig " Fallet med den missnöjda soldaten", den komplettta ( novellsamlingen) om Parker Pyne Privatdektetiv.

" The  Case of the Discontented Soldier, eller som jag fritt här översatte titeln på denna delen i novellsamlingen av den kompletta novellsamlingen om Parker Pyne Privatdetektiv= " Fallet med den missnöjda soldaten" handlar om en man som har ett privatkontor där han hjälper olyckliga människor att bli lyckliga. Mannen ifråga heter Mr. Parker Pyne. Hans högra hand är den i novellsamlingen välkända engelska detektivförfattarinnan, Mrs. Ariadne Oliver som har blivit översatt till många språk världen över. ( Deckardrottningen Mrs. Ariadne Oliver förekommer flitigt i många av Agatha  Christies detektivromaner. )

I den här delen av novellsamlingen om Mr. Parker Pyne, detektiven så hjälper Mr. Parker Pyne en mycket missnöjd soldat som just har gått i penson då han nyligen har återvänt till England från Sydafrika där han har tjänstgjort i många år som soldat- han har en majors grad. Mannen heter Major Wilbraham. Mr. Parker Pyne och hans många hjälpredor utsätter Major Wilbrham för en hel rad spännande och märkliga händelser. Detta i sin tur leder till det lyckliga slutet att han som inte är gift tack vare dessa många speciella och spännande och lika överraskande händelser möter sitt livs kärlek i  den föräldralösa Miss Freda Clegg.

Jag tycker att den kompletta novellsamlingen om privatdetektiven Mr. Parker Pyne av den engelska deckardrottningen Agatha Christe är både rolig och underhållande och mycket spännande läsning. Och att den innehåller mycket romantik. Jag vill varmt rekommendera alla att läsa: " Den kompletta novellsamlingen om Mr. Parker Pyne privatdetektive,  på engelska: The compelte work of Parker Pyne Private Ee av den engelska deckardrottningen Agatha Christie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar