fredag 29 maj 2020

Tv- serie recension: " Sanditon" som bygger på ett ofullbordat manuskript av den engelska 1800- tals författarinnan, Jane Austen/ Manus av: Andrew Davies/ Recension av: Marika Frykholm



Jag har sett avsnitt 3 av den engelska tv- serien: " Sanditon", som bygger på ett ofullbordat manuskript av den välkända engelska 1800- tals författarinnan, Jane Austen. Manus är skrivet av: Andrew Davies.

I rollerna ser vi bland annat:

Charlotte Heywood-Rose Williams

Mr. Sidney Parker: Theo James

Mr. Tom Parker( en av Mr. Sidney Parkers bröder), här spelad av: Kris Marshall

Mrs. Mary Parker, ( Mr. Tom Parkers hustru), här spelad av:Kate Ashfield

Sir Edward Denham- Jack Fox

Jane Austens romaner är välkända mycket på grund av att man anser att handlingen ofta kretsar kring den engelska 1800- tals överklassens äktenskapsmäkleri. För att ett äktenskap i den engelska 1800- tals överklassen skulle räknas som riktigt lyckat gällde det lika mycket den blivande partnerns sociala status och ekonomska situation som att kärlek hade något med ett lyckligt äktenskap att göra. Det var en affärsuppgörelse de blivande makarna och deras familjer emellan.

I del tre av den engelska tv- serien: " Sanditon" så är Miss Charlotte Heywood med och hjälper till att rädda Mr. Stringers far som har råkat ut för en olyckshändelse på sin arbetsplats.

Och den välremitterade tyske läkaren Dr. Fuchs som Mr. Tom Parker har hämtat till den idylliska badorten Sanditon för att kunna locka dit den engelska överklass societeten till badorten misslyckas grundligt att övertyga den mera rikare och ståndsmässigt boende överklassfamiljen i staden Sanditon om sitt kunnande som läkare då han vill förevisa den moderna tidens senaste uppfinning: Nämligen duschen. Man duschade då med kläderna på.

Jag anser att den engelska tv- serien, " Sanditon" som bygger på ett ofullbordat manuskript av den engelska 1800- tals författarinnan Jane Austen med manus skrivet av: Andrew Davies går helt i Jane Austens anda! Jag vill varmt rekommendera alla att se " Sanditon"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar