söndag 31 maj 2020

Tv- serie: " Den gula hästen" bearbatd på deckardrottningen Agaatha Christies: roman: " The Pale Horse"/ Recension av: Marika Frykholm


Jag har sett den första delen av: " Den gula hästen", bearbetning av den engelska deckardrottningen, Agatha Christies roman: " The Pale Horse" som just nu går på kanal 4, svt play.

" Den gula hästen"; eller: " The Pale Horse" som den heter på engelska av deckardrottningen Agatha Christie, handlar här om, " hur änklingen Mark Easterbrook som nyligen har gift om sig med den vackra och socialt begåvade Hermia en dag får vetskap om att det har hittats en lista på uppenbarligen dödsdömda personer. Mark Easterbrook bestämmer sig då för att själv ta itu med fallet av värdshuset: " Den gula hästen", där det bor tre stycken kvinnor som kallar sig för häxor. Dessa tre häxor sägs mörda folk på distans mot betalning. Mark Easterbrooks namn finns snart med på denna olustiga lista av dödsdömda personer. Han bestämmer sig för att ta reda på hur det hela egentliggen hänger ihop. Kan det verkligen röra sig om svart magi? Eller finns det som Mark Easterbrook är helt övertygad om en alldeles naturlig förklaring?

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna mycket spännande deckarserie som nu går på kanal 4, svt play av den engelska deckardrottningen Agatha Christie! Och jag vill även med varm hand rekommendera alla att läsa boken med samma titel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar