onsdag 27 maj 2020

Tv-serie, " Sanditon", bygger på ett ofullbordat manuskript av Jane Austen/ Manus: Andrew Davie/ Del 1/ Recension av: Marika Frykholm




Jag har sett det första avsnittet av den engelska kostym- serien, " Sanditon" som bygger på ett ofullbordat manuskript av den engelska 1800- tals välkända författarinnan, Jane Austen. Manus till tv- sesrien: " Sanditon", är skrivet av: Andrew Davies.

I rollerna ser vi:

Rose Williams- Charlotte Heywood

Theo James- Mr. Sidney Parker

Kris Marshall- Mr. Tom Parker

Kate Ashfield- Mary Parker

Jack Fox- Sir Edward Denham

I det första avsnittet av " Sanditon" så kommer den unga flickan Charlotte Heywood som kommer från en stor familj med 11 syskon av en slump till staden Sanditon i England där Tom Parker som av en slump då han och hans hustru Mrr. Mary Parker blivit räddade från en hästvagns olycka inärheten av familjen Heywoods hem, håller på att vilja förvandla badorten Sanditon till en fashionablel badort dit han vill att all engelsk societet ska komma till för att att göra Sanditon till en välkänd badort för den engelska överklassocieteten.

Jane Austen hann aldrig skriva färdigt den ofullbordade romanen, Sanditon. Men jag tycker att Andrew Davies helt och hållet har lyckats med att slutföra tv- serien " Sanditon" helt och hållet i Jane Austens anda. Jag vill varmt rekommendera alla att se den engelska tv- serien: " Sanditon" !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar