onsdag 29 juli 2020

Filmrecension:" Agathas Gåta": Flm baserad på den händelsen då den världsberömda deckardrottningen, Mrs. Agatha Christie var spårlöst försvunnen under en 11 dagars period hänsyn har inte tagit till hennes dödsbo/ Recension av: Marika Frykholm




Jag har sett en jättebra film som heter:" Agathas gåta", baserad på en verklig händelse som bygger på då den världsberömda  engelska deckardrottningen, Mrs. Agatha Christie var spårlöst försvunnen under en 11 dagars period. Förklaringen vid återfinnandet sades vara: Minnesförlust.

I filmen som utspelar sig kring denna hädelse får den världsberömda engelska deckardrottningen, Mrs. Agatha Christie själv vara med och ta på sig rollen som detektiv då en sjuksköterska från det första världskriget som skulle ha varit ihop med en släkting till den världsberömda sjuksköterskan, Florence Nigthingale som var verksam under Krimkriget, skulle ha blivit mördad sex år tidigare än då filmen: " Agathas gåta" utspelar sig.

Sjuksköterskan ifråga ber deckardrottningen Mrs. Agatha Christie om hennes benägna hjälp. För att lösa mordgåtan så samlar Mrs. Agatha Christie och sjuksköterskan ihop en samling olika människor för att de ska få ut ett påstått arv av den försvunna släktingen till den världsberömda sjuksköterskan, Florence Nightingale.

Detta bådar gott för en riktigt, härlig deckare helt i Agatha Christies anda. Liksom i Agatha Christies egna deckare så har alla de misstänkta för mordet på Florence Nigthingales släkting samlats under samma tak. Och utredningen tar sin gilla gång..

Filmen sägs vara gjort helt utan godkännade av Mrs. Agatha Christies dödsbo.

Jag vill varmt rekommendera alla att se filmen: " Agathas Gåta"!  Filmen: " Agathas Gåta" finns på Netflix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar