måndag 27 juli 2020

Filmrecension: " Solstorm", baserad på den första deckarromanen av Åsa Larsson med samma titel/ Recension av: Marika Frykholm


Jag har sett en jättebra deckare, " Solstorm", baserad på romanen med samma titel av: Åsa Larsson, med bland andra Mikael Persbrandt som en av storskurkarna.

Handlingen utspelar sig i Kiruna. Snö, en pastor i en sekt som heter Viktor som blir kallblodigt mördad.

Rättsjuristen Rebecka som för många år sedan hade ett förhållande med pastor Viktor som blir mördad  och som själv har tillhört sekten återvänder till sekten och sin gamla kompis Sanna som är syster till pastorn Viktor som blir mördad för att reda ut vad som egentligen hände. Rebecka har bott alla dessa år i Stockholm där hon har arbetat som rättsjurist för en advokatfirma i Stockholm.

Sanna blir anklagad för mordet på brodern, pastorn Viktor och tar hand om Sannas barn under tiden som utredningen av mordet på brodern Viktor pågår.

Denna deckare har allt. Övergrepp, incestuösa förhållanden, mord och inga visor. Och utspelas samtidigt i ett oändligt snölandskap utanför Kiruna. Bland annat i Rebeckas pappas gamla jaktstuga där det blir stor dramatik.

Jag tycker att filmen, deckaren " Solstorm", baserad på Åsa Larssons första roman med samma titel verkligen är mycket sevärd och vill varmt rekommendera alla att se denna utmärkta spännande deckare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar