torsdag 2 juli 2020

Tv-serie recension: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd", baserad på Selma Lagerlöfs romaner, svt play/ Rcension av: Marika Frykholm




Jag har sett det 5, och det sista avsnittet av tv- serien: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd", på svt. play.

Jag älskar Selma Lagerlöfs berättarstil. Det är en sådan härlig blandning av den hårda krassa verkligen, hur stor skillnaden var förr i tiden mellan fattig och rik, med en härlig blandning av inslag av övernaturliga händelser, och romantiska inslag karaktärerna emellan.

I det 5 avsnittet av: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd"; har prästen Karl- Arthur Ekenstedt som har avsurit sig all ära, makt och rikedom sin höga bildning till trots, blivit rejält nedgången och har slagit sig ihop med den kvinna som har jagat honom hela tiden, fru Thea Sundvall och blivit en kringfarande  predikant som predikar för folkskarorna på marknader. Det har gått rejält utför med honom. Men då han blir skyld till två människors död, en man och ett oskyldigt barn, förbarmar sig hans föredetta fästmö, Charlotte Löwensköld sig över honom och tar på sig att skilja honom från den kvinna som är orsaken till hans förfall, fru Thea Sundvall. Charlotte Löwensköld, numera gift med den rike brukspatronen Schagerström, får i den vevan höra om att det sägs vila en förbannelse över släkten Löwensköld som har någon koppling med 3 ringar att göra.

Jag tycker att tv- serien, " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd"; baserad på Selma Lagerlöfs romaner är en mycket väl sevärd serie, som innehåller mängder av kärlek, äventyr och romantik. Jag vill varmt rekommendera alla att se: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd", baserad på Selma Lagerlöfs romaner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar