måndag 22 februari 2021

Den norska dramaserien: " Atlantic Crossing"/ Avsnitt 4/ Recension skriven av: Marika Frykholm

Jag har nu sett avsnitt 4 av den norska dramaserien: " Atlantic Crossing", som utspelar sig under krigsutbrottet av det Andra Världskriget, ( 1939- 1945.) 

Den norska dramaserien: " Atlantic Crossing" behandlar relationen mellan Amerikas president under det Andra Världskriget: President Franklin D. Rooseveldt och Presidentens relation till den norska kronprinsessan, Kronprinsessan Märtha som med sina tre barn , två flickor och en pojke, flydde till Amerika under krigsutbrottet. 

Då hela den norska regeringen bildade exilregering med kung Håkon och kronprins Olav i spetsen i England i London. 

Personligen tycker jag att det är mycket intressant att på detta sättet följa de historiska utvecklingarna, ( även om allt kanske inte stämmer exakt överens med de verkliga historiska händelserna), och det politiska spel som kronprinsessan Märtha bedriver med president Franklin  Rooseveldt.Som man förstår blir alltmer förtjust i den norska kronprinsessan Märtha och hela hennes familj. President Franklin 

Rooseveldt var även gudfar till det norska kronprinsparets tre barn, deras båda flickor och deras yngste son. 

Personligen tycker jag att alla karaktärerna i denna norska dramaserie om den norska kronprinsessan Märthas relation till den Amerikanska president Franklin Rooseveldt, ( som för övrigt var rullstolsburen för dom som läser denna recension som till äventyrs inte kände till detta faktum), är mycket trovärdigt spelade.

Jag gillar även kostymen som skådespelarna i denna norska dramaserie har. Och även de som jag tror ska föreställa de verkliga historiska inslagen i denna norska dramaserie om krigsutbrottet av det Andra Världskriget. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se:" Atlantic Crossing" på grund av denna norska dramaseries intressanta historiska skildringar och det mycket spännande relationsdramat kring den norska kronprinsessan Märtha och president Franklin D. Rooseveldt! Den finns i skrivande stund att se på: svt. play.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar