fredag 5 februari 2021

Svensk tv- polis serie om, " några poliser i Malmös vardag" Refererat efter beskrivningen om den svenska tv- serien: " Tunna blå linjen"/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett det första avsnittet av den svenska polis tv- serien: " Tunna blå linjen", för att göra ett referat till beskrivningen av denna utmärkta, och mycket spännande polisdrama- serie så handlar den om: " några polisers ganska slitiga vardag i Malmö".

Vidare referat: " Sara är en ny, ganska idealistisk polis". Hon är kristen, religiös och tror på Gud. Hon tar sig an i början av sin nyutexaminerade karriär en knarkande ung flicka som har problem med föräldrar som misshandlar varandra. Melanie, den unga knarkartjejen, söker skydd hemma i Saras lägenhet. 

En borttappad flicka, för att referera vidare til beskrivningen, Belle, försvinner. Men polisen gör allt för att hitta henne. Stora polisinsatser görs i detta fallet med den försvunna lilla flickan. 

Jag tycker att den svenska polisdrama serien, " Tunna blå linjen", har goda utsikter att bli en mycket sevärd, och även tänkvärd tv- serie. Visserligen något romantiserad, helt säkert. Men ändå, tror jag, som ger en ganska realistisk bild av hur polisernas ganska farofyllda, vardag med många känslomässiga fall att  ta intryck av, kan te sig i det verkliga livet. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna svenska polisdrama tv- serie: " Tunna blå linjen""! Den finns i skrivande stund, ( fredagen den 210205) att se på: svt. play. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar