fredag 19 februari 2021

Streamad föreställning med skådespelare från Stockholms improvisationsteater: " Kära Selma"/ Baserad på Selma Lagerlöfs romaner/ Titeln dennna fredagkväll: " Pigan och prästen" från en i publiken/ Fredagen den 210219/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett den streamade föreställningen:: " Kära Selma", baserad på Selma Lagerlöfs romaner, kvällens titel: " Pigan och prästen", en idè från en i publiken. En improviserad föreställning med skådespelare från Stockholms improvisationsteater fredagen 210219.

Skådespelarna berättar själv att de förberedde sig inför föreställningen genom att läsa en massa böcker samt genom att besöka Selma Lagerlöfs Mårbacka i Värmland.

Kvällens streamade föreställning handlar om en pastor i orten Hallstanäs som blir förälskad i herrskapets piga,, som heter Ann- Ida. Ann- Ida lider av själsliga våndor. Pastorn får dryckesproblem och avsäger sig därmed tjänsten som pastor i Hallstanäs församling. Pastorn blir förflyttad till Skåne till sina föräldrar dit herrskapets brorsdotter även ska flytta. Så mycket långt från Hallstanäs.

Jag tycker att kvällens improviserade streamade föreställning av: " Prästen och pigan" följer en sann Selma Lagerlöf anda med tidstypskt språk, samt även en tidstypisk kostym. Samt med en mycket enkel men ändå bärande scenografi. 

Personligen anser jag att dessa streamade improviserade föreställningar med skådespelare som ofta sänds steramde på fredagkvällar är väl värda att se på grund av ensemblens engagerande skådespeleri och de fantasieggande historierna som här framförs. 

Ett stort tack och en eloge till alla de för kvällen den 21 0219:s streamade improviserade föreställning av: " Kära Selma" ! Hoppas på många fler sådana föreställningar framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar