fredag 26 februari 2021

Samtalrecension. " Helena bjuder in"/ Skådespelerskan Helena Bergström bjuder in till samtal på Stockholms stadsteater torsdagen den 210225/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu lyssnat till ett mycket intressant samtal om hur det är för skådespelare/ regissörer såhär i pandemin tider. ( Detta skrivet dagens datum fredagen den 210226. ) 

Detta mycket intressanta samtal heter: " Helena bjuder in". Och leds av skådspelerskan Helena Bergström, som har ett livligt minne av då hon spelade " Hamlet", i " Hamlet" på Stockholms stadsteater för flertalet år sedan. I detta samtal, sänt från Stockholms stadsteater, samtalar Helena Bergström här med bland andra: Reegissören Philip Zandèn, samt även: Gunilla Röör, relativt nybliven chef för Norrbotten teatern sedan i juni 2020.  

Samtalet handlar mycket om hur många skådseplare/ regissörer, har upplevt att nu under pandemin tider tvingats att ställa in föreställningar. Att tvingas spela inför tomma salonger och utan publik. Hur mycket man som skådespelare saknar den nära kontakten med publiken och dess reaktioner. Samt även familjekänslan med den egna ensemblen. 

Jag tycker att det var oerhört intressant att lyssna till detta samtalet, " Helena bjuder in". Man får verkligen en stark medkänsla med dessa hårt kämpande skådespelare/ regissörers situation nu under pandemin- tider. Och även en förståelse över deras starka längtan efter att någon dag om en inte alltför lång framtid, få möjligheten att få spela inför publik igen. 

Jag vill varmt rekommendera alla att lyssna till detta samtal: " Helena bjuder in"! För jag tycker att det var ett mycket berikande samtal och det ger förståelse för hur många skådespelare/ regissörer och säkerligen artister av mångahanda slag upplever sin situation nu under pandemin. 

Samtalet: " Helena bjuder in" finns i skrivande stund att lyssna till på Stadsteaterns hemsida. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar