söndag 14 februari 2021

Svensk tv- polis dramaserie: " Tunna blå linjen"/ Regi av: Anders Teszelius/ Avsnitt 3/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett avsnitt 3 av den svenska polisdramaserien: " Tunna blå linjen", i regi av: Anders Teszelius som enligt programbeskrivningen: " handlar om några polisers ganska tuffa vardag i Malmö".

Enligt programbeskrivningen så blir polisen Magnus,,( Mange av sina vänner kallad) alltmer förtjust i sin nya poliskollega, Sara, som är en mycket godhjärtad, och samtidigt naiv, troende kristen ny polis vid Magnus poliskår i Malmö". De två delar bil tillsammans. De åker på samma uppdrag hela dagarna tillsammans. Inte konstigt då att känslor uppstår.

I avsnitt fyra av: " Tunna blå linjen", i regi av: Anders Teszelius, så blir Magnus och Saras poliskollega Jesse som det står i programbeskrivningen: " alltmer bekymrad för dottern Siri". Siri lugnar sin far med att hon inte tar en viss sorts narkotika då hennes far har hittat henne i staden tillsammans med några nya kompisar som verkar minst sagt ganska suspekta. 

Jag tycker att den nya polisdramaserien: " Tunna blå linjen", på ett mycket intressant och målande sätt beskriver dessa polisers ganska tuffa vardag i Malmö och hur det skulle kunna te sig för polisen då han/ hon/ hen blir utkallad på diverse olika uppdrag som kan röra allt från tragiska dödsfall, till missbruk, och andra knepiga situationer då de tvingas gripa in, ibland ta till våld, i de människors liv som de kommer i kontakt med. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se: " Tunna blå linjen" i regi av Anders Teszelius! Den finns i skrivande stund på svt. play.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar