fredag 5 februari 2021

En improviserad förställnings recension: " Kära Selma"/Baserad på Selma Lagerlöfs romaner/ Den 210205/ Med skådespelare från: Stockholms improvisationsteater/ Recension skriven av: Marika Frykholm´

 Jag har nu, fredagen den 210205 sett den improviserade föreställningen: " Kära Selma", baserad på Selma Lagerlöfs romaner, med skådespelare från: Stockholms improvisationsteater i Stockholm.

Denna improviserade föreställning tycker jag var helt i Selma Lagerlöfs anda. 

Handlingen var följande.

Ett fattigt gift par. Mannen har svårt att få dagsverke. De bor i den stora skogen. Deras sjuåriga dotter, Malin drunknar i älven i skogen då hon är på väg til sin farmor. Malin har hoppat, skuttat, och dansat under hela sitt sjuåriga liv. Men hon kunde inte veta att en barkbit skulle lossna då hon försökte balansera sig över till den andra sidan av älven. 

Jag tycker att den improviserade föreställningen: " Kära Selma", innehöll en mycket äkta känsla för Selma Lagerlöfs hela sätt att berätta historier på. 

Nästa fredag, den 210211, kommer det att framföras ytterligare en improviserad föreställning, " Improviserad Norèn", med skådespelare från Stockholms improvisationsteater i Stockholm.

Man kan streama föreställningarna från Stockholms improvisationsteaters facebooksida. Jag vill varmt rekommendera alla att se dessa improviserade föreställningar med skådespelare från Stockholms improvisationsteater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar