lördag 2 januari 2021

Amerikansk tv- serie recension: " Succession"/ Avsnitt 1/ Säsong 1/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett det första avsnittet av den Amerikanska tv- serien:"  Succession", av säsong 1.

" Succession" handlar om den stackars misslyckade sonen till ett stort familjeföretag, Kendall. Kendall är en ganska misslyckad affärsman. Ingenting  han gör blir riktigt rätt. Förhållandet med hans fru har tagit slut sedan ett antal år tillbaka. 

Anledningen: Kendall var knarkmissbrukare och satt inne på rehabiliteringen.

Detta i sin tur leder till att Kendalls elake far, som är en väldigt framgångsrik, såväl som en oerhört rik affärsman, snuvar Kendall på möjligheten att ta över rollen som chef för hela bolaget. 

Till Kendalls stora besvikelse och totala frustration.

Jag tycker att den Amerikanska tv- serien: " Succession" innehåller verkligen precis allt i ett Amerikanskt tv- drama. Där är den framgångsrike fadern, mångmiljardären som sitter säker på sin plats som överhuvud för det gigantiska familjebolaget. Där är den stackars misslyckade äldste sonen som har arbetat och slitit som ett djur för att kunna ta över rollen som chef för familjebolaget, och för att citera serien: "Succession": " Snubblar på målsnöret". Där är den yngre kusinen som har schabblat bort chanserna då han varit anställd på en nöjespark genom att plocka upp en misslyckad liftare som visar sig vara knarkare och som nu vill ta plats i familjebolaget med farfaderns benägna bistånd.

Jag vill varmt rekommendera alla att se den första säsongen av: " Succession"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar