torsdag 7 januari 2021

Engelsk tv- serie recension: " His Dark Materials"/ Bearbetad av den engelske författaren: Philip Pullmans roman: " Guldkompassen"/ Avsnitt 2 säsong 1 ) Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett avsnitt 2  av säsong 1 av den engelska tv- serien: " His Dark Materials", baserad på romantrilogin skriven av den engelske författaren: Philip Pullman.

I denna romantrilogi ingår följande titlar:

" Guldkompassen", skriven av: Philip Pullman,

" The Subtle Knife", skriven av. Philip Pullman.

" Bärnstenskikaren", skriven av: Philip Pullman.

I avsnitt 2 av säsong 1 av: " His Dark Materials", bearbetad av Philip Pullmans roman: " Guldkompassen", så börjar den unga flickan Lyra förstå att det är något konstigt med hennes nya beskyddare, Mrs. Coulter. Något med henne är inte riktigt som det verkar att vara.

Och Lyras bästa kompis Roger fortsätter att vara försvunnen. Man misstänker och Mrs. Coulter säger att han antagligen är kvar i Oxford och bara har " lämnat Lyra bakom sig". Lyra blir förståeligt nog väldigt upprörd då Mrs. Coulter säger detta till henne.

Jag tycker att den engelska tv- serien: " His Dark Materials", baserad på den engelska romantrilogins första del: " Guldkompassen", av den engelske författaren Philip Pullman är så bra och jag gillar särskilt den här blandningen av vår verkliga värld med den mera sagobetonade världen där det kan finnas utrymme för upptäckter av flera världar än vår egen. 

Och jag tycker även att miljöskildringen i London är precis lika välgjord som den miljöbeskrivningen var av Oxford med sina många collegebyggnader i det första avsnittet av den första säsongen av: " His Dark Materials".

Och jag vill särskilt ge en varm eloge till alla de fantastiskt begåvade barnskådespelarna och särskilt då till barnskådespelarna som spelar den modiga unga flickan, Lyra, och hennes bästa kompis, Roger.

Jag vill varmt rekommendera alla att se den engelska tv- serien: " His Dark Materials", säsong 1! Den finns på kanalen HOB:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar