tisdag 12 januari 2021

Tv- serie recension: Ny säsong av: " Vår tid är nu"/ " 1951/ " Försommar"/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett avsnitt 1 av den nya säsongen av den svenska tv- serien: " Vår tid är nu". Året är: 1951. Och titeln till avsnitt 1 av den nya säsongen är: " Försommar".

Nina Levander har gjort ett självmordsförsök, och vårdas nu på sjukhus i detta första avsnitt av den nya säsongen av: " Vår tid är nu". Hennes föredetta pojkvän, Calle, ( spelad av: Charlie Gustafsson) är på besök på sjukhuset där hon vårdas efter att ha överlevt självmordsförsöket.

Familjen Levander har hyrt en restaurantlokal ute i Stockholms skärgård på ön Vännö över sommaren. Dit reser all restaurant personal. Kökschefen Bakke och hans kollega Calle likaså. 

Nina Levander och hennes bror, samt fru Helga Levander, ( spelad av Susanne Reuter) anländer även dom till ön Vännö i Stockholms skärgård då deras sommarställe ligger på den andra sidan av ön.

Man anar glimten av romantik mellan kökspojken Calle och Nina Levander. Som numera är gift med Erik och har dottern Kristina. Men dessa befinner sig i Skåne i väntan på att Nina ska återhämta sig från självmordsförsöket.

Jag tycker att den svenska tv- serien: " Vår tid är nu", är en härlig blandning av fina Stockholmsbilder, romantik, och en mycket intressant beskrivning av hur Stockholm som stad kunde te sig under 1950- talet. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se den nya säsongen, säsong 4 av tv- serien: " Vår tid är nu"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar