onsdag 13 januari 2021

Tv- serie recension: Fjärde säsongen av den svenska tv- serien: " Vår tid är nu"/ Det tredje avsnittet: " Högsommar"/ Recension skriven av: Marika Frykholm

Jag har nu sett avsnitt 3 av den fjärde säsongen av den svenska tv- drama serien: " Vår tid är nu- 1951"/ Avsnitt tre: " Högsommar".Som till större merparten utspelar sig på skärgårdsön Jänna värdshus i Stockholms skärgård. 

I avsnitt tre uppdagas det att kökspojken, Calle Svensson,,(spelad av Charlie Gustafsson) har haft en affär med fru Nina Rensköld/ född Levander. 

Detta leder i sin tur till att fru Nina Renskölds mor, fru Helga Levander, ( spelad av: Suzsanne Reuter) avskedar Calle Svensson på stående fot.

Men köksmästaren Stig Bakke som en gång i livet i sin tur har haft ihop det med fru Helga Levander som då var gift med den framlidne Johan Levander, försöker tala henne tillrätta. Och komma till insikt om att det var " dansen på en brygga på Midsommarafton som var orsaken till det hela för att det är sådant man behöver då i den stunden att hålla om den man har kär".

Den stackars köksmästaren Stig Bakke i sin tur är nära att bli invald i ett mycket suspekt hemligt sällskap. Som mest verkar gå ut på att supa skallen av sig. Stig Bakke tackar för sig då han blir pådragen en svart rånarluva. 

Calle Svenssons fru anar att hennes man har varit otrogen med fru Nina Rensköld då Calle Svensson återvänder hem till stan efter att ha fått sparken av fru Helga Levander.

Jag tycker att tv- dramaserien: " Vår tid är nu 1951 avsnitt 3 av den fjärde säsongen/ " Högsommar" innehåller alldeles otroligt många härliga skärgårdsbilder och skärgårdsmiljöer som är alldeles otroligt vackert filmade. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se den fjärde säsongen av den svenska drama tv- serien: " Vår tid är nu 1951"! Den finns på svt. play ännu så länge.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar