onsdag 23 december 2020

Engelsk kursbok recension: " The Writing Process"/ Skriven av: L. Björk, M: Knight, & E. WIkborg/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag håller på och kollar igenom en engelsk kursbok som heter: " The Writing Process", som är skriven av författarna: L- Björk, M. Knight, & E. Wikborg.

" The Writing Process" , ger utmärkta förslag om hur man som engelska student vid universitetet kan skriva bra uppsatser. Men den kan säkert även appliceras på uppsatsskrivande även inom andra universitetsämnen. 

I det avsnitt jag läste på just nu så är det utdrag av kommentarer om de engelska lektioner bland annat i engelsk litteratur som studenten vars kommentarer har tagits med från engelska institutionen vid Stockholms universitet.

Ett längre avsnitt behandlar om hur man bäst förbereder sig för att skriva en engelsk uppsats på universitetet.

Den ena uppsatsen som behandlas i denna kursbok: " The Writing Process", handlar om en student som heter Susanne. Susanne har gjort flertalet utkast till en uppsats om den Amerikanske författaren: Ernets Hemingways roman: " A Farewell to Arms", som handlar om det första Världskriget och om en soldat som heter: F. Henry som blir förälskad i en sjuksköterska som heter: Cathrine. Denna Susanne tycker att den här fiktiva ena huvudpersonen, " sjuksköterskan Cathrine" är ett riktigt litet våp" som " är livrädd att bli lämnad ensam" och som ser " F. Henry som hela hennes religion". Dessa utkast till " Susannes" uppsats om: " A Farweell to Arms", av: Ernest Hemiingway", finns att läsa på sidorna: 82- sidnr. 96 i kursboken: " The Writing Process", av författarna:L. Björk, M. Knight, & E. Wikborg.

I samma uppsatts utkast så redogör " Susanne" för hur huvudpersonen i " A Farewell to Arms" av Ernest Hemingway, F. Henry är en " riktig mullig mansgris": Susannes" analys är att. " Om man som Ernest Hemingway själv gillade att jaga och uppvakta kvinnor så är det nog inte så konstigt att F. Henry är en mullig mansgris". Fritt översatt av mig. Susannes" kurskompisar på hennes engelska kurs på universitetet tycker då att Susanne" koncentrerar sig lite för mycket på hur den Amerikanske författaren Ernest Hemingway var som person och att hon borde, " koncentrera sig mera på den fiktiva karaktären Cathrine" . Som ju är huvudpersonen, finns att läsa på sidnummer: 82 96. I kursboken: " The Writing Process", av: författarna: L. Björk, M. Knight & E. Wikborg  så ges exempel på: " Unity and cohreence", det vill säga hur man bäst ska sammanfatta ett stycke, " a paragraph" på engelska. Exemplet på det här stycket handlar om, " varför en student valde att studera i den påhittade staden: " Grönköping" ( Se sidnummere:47 49 av författarna: L. Björk, M. Knight & E. Wikborg.) . 

På sidnummer: 47- sidnummer: 49 i den engelska kurstextboken: " The Writing Process" av författarna: L. Björk, M. Knight & E. Wikborg så  

En del av den engelska kurboken: " The Writing Process", av författarna: L. Björk, M. KNight, och E. WIkborg handlar om en engelska student som skriver en uppsats om den Amerikanska romanen: " Farwell to Arms", av den Amerikanska författaren: Ernest Hemingway. Se sidnummer: 82- sidnummer: 96.  Denna uppsats medföljer även  kommentarer från ett par  stycken klasskamrater, och studenten Susanns lärare. 

 

Jag tycker att engelska kursboken:" The Writing Process", av författarna: L. Björk, M. Knight, & E. Wikberg innehåller en massa bra förslag till hur man som studerande i engelska vid universitetet kan lära sig att skriva uppsats på ett så bra sätt som möjligt. Jag vill varmt rekommendera alla att läsa engelska kursboken: " The Writing Process"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar