torsdag 24 december 2020

Engelsk kursbokrecension:" The Writing Process"/ Författare: L. Björk, M. Knight, & E. Wikborg/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag håller på och läser om en engelsk kursbok som heter:" The Writing Process", om hur man skriver en engelsk uppsats på bästa möjliga sätt. Av författarna: L. Björk, M. Knight & E. Wikborg. 

Just nu har jag läst en del av boken som handlar om  hur man skriver en Curriculum Vitae= Förkorttat: C.V. Det vill säga en levnadsbeskrivning.

En C. V är ett brev om sig själv, sin bakgrund, och sina arbetslivserfarenheter som man antingen skickar till en potientiell blivande alltså arbetsgivare, eller som här, för att söka ett stipendium. I det här fallet för att kunna läsa litteratur vd ett Amerikanskt college. Skrivet av en engelsk tjej som är född på-70 talet och som så småningom vil gå på ett college för att ta engelska examen och studera till lärare. Hon heter: Monica Sinclair. 

Jag tycker att den engelska kursboken: " The Writing Process" Av författarna: L. Björk, M. Knight, & E. Wikborg, verkligen ger jättemånga bra och vettiga tips om att skriva en engelsk uppsats på bästa sätt. Som säkert går att applicera även till att skriva uppsats även i andra universitetsämnen. 

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa: " The Writing Process"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar