onsdag 2 december 2020

Julkalendern 2020: " Mirakel"/ Regissör: Calle Åstrand/ Recension av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett avsnitt två av årets julkalender, 2020: " Mirakel".

I avsnitt två tror flickan Mira som kommer från 2020 att hon är med i en dröm då hon har hamna i den fina flickan Rakel från år 1920  års kropp. 

Därför tycker Mira att allting är jättekul. Från att vara med om en familjefotografering och dessförinnan bli ivägskickad till sitt rum av sin mamma, den fina frun i familjen som inte alls förstår varför hennes som hon tror, dotter Rakel som ju egentligen är Mira beter sig så underligt.

Samtidigt år 2020 så får den fina flickan Rakel som nu befinner sig i flickan Miras kropp en obehaglig upplevelse av alla moderniteter såsom apparater som låter, och tv:n som människor pratar i sprakar lös omkring henne. 

Och föreståndarinnan på HVB- hemmet där Mira och den kille som Mira betraktar som en bror bor, får problem då hon förstår att Mira som hon tror har fått en chock av att hon kanske inom kort ska bli bortadopterad av den familj som är på väg till HVB- hemmet för att ta sig en titt på henne. 

För det har föreståndarinnans terapeuft sagt till henne att barn som ska bli bortadopterade kan få den sortens chock. Fast varken Miras bästa killkompis på HVB- hemmet eller föreståndarinnan tror riktigt på den förklaringen för de känner Mira alltför väl.

Jag tycker att det andra avsnittet av årets julkalender: " Mirakel" i regi av. Calle Åstrand verkligen verkar mycket lovande! Och det andra avsnittet var precis lika bra som det första i mitt tycke! Det är humor, äventyr, och spänning i en mycket trevlig blandning.

Jag vill varmt rekommendera alla att se år 2020 års julkalender: " Mirakel"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar