söndag 27 december 2020

Teaterrecension: Premiärdatum oklart/ Liveinspelad från Scala. teatern i Stockholm år 2020/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har sett första säsongen av den mycket underhållande, och samtidigt humoristiskt finkänsliga serien: " Premiärdatum oklart", med texter skrivna av: Henrik Dorsin.

" Premiärdatum oklart", med texter skrivna av: Henrik Dorsin, handlar om en teaterensemble som ska sätta upp en revyföreställning på Scala- teatern i Stockholm, där Michael Lindgren ska vara regissör. 

Men det går inte riktigt som man har tänkt sig. För oturligt nog kommer Corona pandemin emellan och ställer till ett riktigt elände för hela ensemblen. 

Ensemblen får inte ens ha en rolig fest på ett vanligt sätt med tanke på Corona restriktionerna. Alla måste sitta på flera meters avstånd från varandra. 

På grund av rådande Corona restriktionerna så blir ingenting som man har tänkt sig eller förberett. Och det vill sig så illa att den stackars Henrik Dorsin drabbas av Covib 19 just den dagen man för första gången får lov att spela inför publik.  Och riktigt tokigt blir det då den stackars hårt drabbade revyregissören Michael Lindgren försöker bryta sig in då Henrik Dorsin ligger sjuk i sitt eget hem och blir vederbörligen utkastad ur Henrik Dorsins hem av hans familj. 

Ja det är ett elände  utan all like.

Jag tycker att säsong 1 av: " Premiärdatum oklart" om den stackars hårt drabbade revyesemblen på Scala- teatern i Stockholm är en alldeles perfekt samling av utmärkt begåvade skådespelare. Samtidigt som ensemblen skildrar på ett väldigt finkänsligt sätt hur det säkert har varit för många hårt drabbade skådespelare under det här påfrestande året av Corona restriktioner. 

I " Premiär datum oklart" ingår följande medverkande och kreatörer.

Henrik Dorsin

Vanna  Rosenberg

Johan Ulvesson

Louise Nordahl

Klas Hedlund, ( Operasångare från Kungliga Operan i Stockholm. )

Michael Lindgren

Jag vill varmt rekommendera alla att se säsong 1 av: " Premiärdatum oklart"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar