tisdag 1 december 2020

Julkalendern 2020: " Mirakel"/ Regissör: Calle Åstrand/ Recension av: Marika Frykholm

 Julkalendern En flicka från 2000- talet, Mira som bor i ett HVB- hem tillsammans med en kille som hon älskar som en bror och som hon inte vill skiljas från, men kommer att bli tvungen att skiljas från då det ska komma en familj som eventuellt kanske kommer att vilja adoptera henne. Miras bror älskar julen och vill att deras sista jul tillsammans ska bli så fin som möjligt. Han skickar upp Mira till vinden för att hämta julpynt. 

Samtidigt på 1920- talet förbereder sig en fin familj för att fira julen tillsammans. Dottern Rakel blir tvingad att sjunga framför en gäst som är direktör, sin mor och far, och för tjänstefolket, en man och hans hustru och deras son som inte gillar julen.

Samtidigt på 2000- talet har Anna- Karin och Wilgot som berättaren inleder med att säga, uppfunnit något som " ingen annan någonsin i världens historia har uppfunnit före dom". Nämligen ett svart hål! Wilgot hoppas att de ska kunna rädda världens alla problem. Men Anna- Karin säger att Ernst, som äger deras företag har varit i gräl med hennes släktingar i hundratals år. 

Jag som alltid har älskat den här sortens äventyrsberättelser om tidsresor tycker att årets julkalender minst sagt verkar alldeles otroligt lovande. Jag tror det kommer att bli mycket spännande att hur historien utvecklar sig i denna året julkalender: " Mirakel". Regissören för julkalendern år 2020: " Mirakel" heter: Calle Åstrand.

Jag vill varmt rekommendera alla att se årets första avsnitt av julkalendern: " Mirakel"! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar