fredag 25 december 2020

Julkalendern: "" Mirakel"/ Regissör: Calle Åstrand/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett det 24 avsnittet av årets julkalender: " Mirakel". Regissör: Calle Åstrand. År 2020 års julkalender.

Handlingen är följande.

Paret Vilgot och Anna- Carin Holt driver ett inte alltför framgångsrikt elbolag. Tills de en dag uppfinner något som ingen någonsin före dom har uppfunnit tidigare. Ett svart hål. Problemet blir bara att det svarta hålet försvinner.

Detta i sin tur leder till att den fina flickan Rakel från år 1920 hamnar i den föräldralösa flickan Mira från år 2020. Mira som bor med sin bästa killkompis Galad och deras snälla föreståndarinna i ett HVB- hem.

Den föräldralösa flickan Mira i sin tur från år 2020 hamnar i den fina flickan Rakels kropp från år 1920.

I dagens avsnitt så kommer Mira tillbaka till år 2020. Och Anna- Carin Colt finns i tillvaron igen. Och Vilgot är orakad och ser som vanligt ut. Detta i sin tur leder till att paret Vilgot och Anna- Carin Colt kan adoptera den föräldralösa flickan Mira, och hennes bästa killkompis Galad trots allt.

Och chefen Ernst som när han var hund upptäcker att den kolbiten som ledde till hela släktfejden mellan honom och hans släkting Anna- Carin Holts släkting, Ivar, den fina flickan Rakels farbror från år 1920, bara hade försvunnit, sluter fred med Anna- Carin Colt och hennes man Vilgot och köper in deras elbolag i sitt eget betydligt mera framgångsrikare elbolag. Ernst som chef räddar även herrgårdens existens. Och Anna- Carin Holt erbjuder den snällan föreståndarinnan som nu har blivit ihop med sin stora kärlek från högstadiet som är rörmokare, att stanna kvar och driva skötseln av herrgården som nu ska bli ett elmuseum.

Och Mira träffar sin kompis Sören Blom, tack vare sin bästa killkompis Galad som spårat upp honom i sin mobil,  från år 1920 som nu har blivit en gammal man år 2020 och han kan berätta för henne hur det sedan gick för den fina flickan Rakel från år 1920.


Och den elake chefen Ernst som blivit snäll, får fira julen tillsammans med en anställd på hans framgångsrika elbolag vars barn bara kommer att sitta och hålla på med sina datorer. 

Jag tycker att årets julkalender: " Mirakel", år 2020 års julkalender, innehöll en massa spänning, äventyr, en del romantik. Och samtidigt mycket humor.

Jag vill varmt rekommendera alla att se årets julkalender: " Mirakel", år 2020 års julkalender!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar